AKD hero image

Naknada za uslugu izdavanje tahografske kartice uključuje naknadu za uslugu prikupljanja zahtjeva i registracije nositelja kartice, uslugu izrade i personalizacije kartice te uslugu izdavanja certifikata, a naplaćuje se po cjeniku kojeg je odobrilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH.

Cijena usluge izdavanja kartice vozača, kartice poduzeća, kartice radionice i kontrolne kartice je ista, a prema važećem cjeniku u redovnom postupku iznosi 71,00 EUR (PDV uključen), odnosno u žurnom postupku 100,86 EUR (PDV uključen) te se mora podmiriti prije podnošenja zahtjev aza izdavanje katice tahografa.

Zahtjev se u redovnom postupku obrađuje u roku od 15 kalendarskih dana nakon primitka cjelovitog zahtjeva, kod prvog izdavanja kartice i kod obnove. Pri nadomještanju, odnosno ako je kartica ukradena, izgubljena ili neispravna, u roku od 8 radnih dana, odnosno 5 radnih dana ako je riječ o kartici radionice.

U žurnom postupku se zahtjev obrađuje u roku od 1 radnog dana nakon primitka cjelovitog zahtjeva u svim više navedenim slučajevima.

Naknada za uslugu obnove i nadomještanja kartice, odnosno zamjene kartice zbog promjene administrativnih podataka ista je kao naknada za uslugu izdavanja kartice.
Na sve četiri vrste kartica izdanih unutar sustava pametnog tahografa druge generacije utvrđuje se jamstveni rok od 12 mjeseci unutar kojeg roka nositelj, odnosno korisnik kartice može podnijeti zahtijev za nadomještanje kartice iz razloga neispravnog rada, a bez potrebe podmirenja naknade za izavanje kartice.

Neplaćanju naknade za izdavanje kartice unutar jamstvenog roka ne podliježu kartice kod kojih se zahtijeva nadomiještanje iz razloga fizičkog oštećenja same kartice.
Izvan jamstvenog roka, neovisno radi li se podnošenju zahtijeva za nadomještanje kartice iz razloga neispravnog rada ili zahtijeva za nadomještanje kartice iz razloga fizičkog oštećenja, podnositelj zahtjeva je obvezan podmiriti naknadu za izadavnje kartice prema utvrđenom cjeniku.

Jamstveni rok od 12 mjeseci se ne primjenjuje na kartice izdane unutar sustava digitalnog tahografa prve generacije.

Cijena za karticu vozača, poduzeća i kontrolnu karticu

 NaknadaNaknada
Prva zamolba 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 15 dana)
Obnova 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 15 dana)
Gubitak/krađa 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 8 dana)
Neispravni rad* 0,00 kn (8 dana) 0,00 kn (8 dana)
Oštećenje/kvar kartice 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (8 dana)

* Unutar jamstvenog roka od 12 mjeseci

Cijena za karticu radionice 

 NaknadaNaknada
Prva zamolba 100,86 EUR(žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 15 dana)
Obnova 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 15 dana)
Gubitak/krađa 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (redovno, 5 dana)
Neispravni rad* 0,00 kn (5 dana) 0,00 kn (5 dana)
Oštećenje/kvar kartice 100,86 EUR (žurno, 1 dan) 71,00 EUR (5 dana)

* Unutar jamstvenog roka od 12 mjeseci

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam